Odbojka u PKB IMLEKU počela je da se igra u maju 1988. godine spontano, bez velike pripreme i najave. U radnoj jedinici održavanje radilo je puno mladih ljudi koji su voleli sport i bavili se sportom rekreativno u slobodnom vremenu.

Početkom oktobra 2000. godine Toma Lazarevića i Zoran Mitić osnovali su školu odbojke koja i danas radi zajedno sa svim ostalim selekcijama.

Naše igračice našle su se i na spiskovima reprezentacije Beograda i kampa perspektivnih odbojkašica, to su bile: Tajana Dakić, Ana Đorđević, Milena Janjušević, Adrijana Mazulović, Jovana Radanovic, Ašćerić Ana, Pejčić Sanja. Mnoge seniorke su nastavile karijeru u Americi, igrajući za koledž. Jedna od njih je Milena Janjušević, koja je više puta nagrađivana za najboljeg igrača.

Prvi najveći uspeh koji smo postigli je osvajanje prvog mesta u okviru Beovoley lige 2003. godine u kategoriji pionirki i pionira. Naše pionirke (generacija 1996.) osvojile su treće mesto u Beogradu u sezoni 2009/10, a zatim na finalnom turniru postale prvaci Srbije. Iste sezone, kadetkinje su osvojile treće mesto u Beogradu. Juniorke su 2012. godine osvojile drugo mesto u Beogradu i četvrto na prvenstvu Srbije, a 2015. treće mesto u Beogradu. Seniorke su bile prve u Regionalnoj ligi 2012. godine i izborile učešće u Drugoj ligi, gde smo osvajali prvo i drugo mesto. Ostvarili smo veliki uspeh i na tradiocionalnim turnirima u Lazarevcu i Obrenovcu, gde smo redovni osvajači medalja.