Prijavite se za PIVA - Partizan International Volleyball Academy na

IN MEMORIAM – PRIM. DR MILKA STANOJEVIĆ (EX MANDIĆ)

33

(5. 7. 1946 – 23. 4. 2024.)

Prim. dr Milka Stanojević, devojačko Mandić, nekadašnja odbojkašica i reprezentativka Jugoslavije, preminula je u Beogradu u 78. godini.

Milka Stanojević (Mandić) je odbojkašku karijeru počela u beogradskom Obiliću i bila je u sastavu ekipe koja je 1964. godine izborila plasman u Prvu saveznu ligu Jugoslavije. Naredne godine prelazi u Partizan, sa kojim je tri puta uzastopno bila vicešampion države, da bi 1968. postala prvak Jugoslavije sa Partizanom. U dresu Partizana je potom još dva puta bila vicešampion Jugoslavije.

Milka Stanojević (Mandić) je 1966. u dresu juniorske reprezentacije Jugoslavije učestvovala na prvom prvenstvu Evrope u Budimpešti, u Mađarskoj, odigrala 7 utakmica, a Jugoslavija zauzela 8. mesto.

Sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije igrala je na EP 1971. u Ređo Emiliji, u Italiji. Odigrala je svih 7 mečeva, a Jugoslavija je zauzela 14. mesto.

Prim. dr Milka Stanojević je bila jedan od vodećih lekara opšte medicine u zemlji. Bila je dugogodišnji član predsedništva sekcije Opšte medicine Srpskog lekarskog društva, a takođe i direktor Doma zdravlja Grocka i dugogodišnji načelnik službe Opšte medicine Doma zdravlja Zvezdara u Beogradu.