Objavljeno 30 10 oktobar - Vesti

SLEDIMO VIZIJU ŽELJKA TANASKOVIĆA

Posle više od četiri decenije ponovo je zaživela ženska odbojkaška crno-bela priča u ženskom odbojkaškom klubu Partizan. Nekadašnji istaknuti i uspešni odbojkaš Ivan Steljić koji je i sam svojevremeno nocio crno-beli dres angažovan je na mestu trenera prve ekipe ŽOK Partizan.

novostiivan

-Činjenica da smo se vratili ženskoj crno beloj selekciji posle toliko godina nas obavezuje da budemo maksimalno ozbiljni i da u skladu sa imenom i brendom koji nosi Partizan damo svoj maksimum na trenu, treningu i na utakmicama. Polako nas stižu i slatke muke, pa je tako dosta igračica u svim starosnim kategorijama, što samo pokazuje da je naš vizonar Željko Tanasković napravio sjajnu stvar. U skladu s tim moramo da nastavimo ozbiljno da radimo. Želimo da proširujemo kapacitete, da ne budemo samo na teritoriji Novog Beograda i Zemuna, već da i u drugim delovima grada zažive školice odbojke ženskog odbojkaškog kluba Partizan. Partizan je napravio ekipu koja je dostojna takmičenja u prvoj A ligi,  čak bi možda bila i jedan od ozbiljnijih kandidata za ulazak u Super ligu. Borićemo se, odigrati maksimalno svaki meč i svaki trening.

Sa kakvim ambicijama ulazite u sezonu 2016./2017.?

-Moram da priznam da je nama koji smo sve vreme nosili crno- beli dres i koji smo ostali upisani u istoriji muške odbojke Partizana kao osvajači trofeja u srpskoj odbojci, drago što se konačno u jednoj ozbiljnoj priči sa ozbiljnom vizijom Željka Tanaskovića pojavio ženski odbojkaški klub Partizan. Treniramo u sportskom centru „Master” i mislim da su ovo uslovi na kojima bi nam pozavidele mnoge ekipe koje se godinama bave odbojkom u Srbiji. Srećni smo i zadovoljni, imamo čiste i zdrave sportske ambicije, želimo da maksimalno promovišemo odbojku i prednosti koje donosi sport zajedno sa njom. Nadam se da ćemo u tome uspeti. Svaki je početak težak, spremno dočekujemo prepreke, a kvalitetom, znanjem i druženjem ćemo uspeti da ostvarimo naše želje. U planu je i da aktiviramo sve selekcije, počevši od školica odbojke. Uspeli smo da ove godine prijavimo naše odbojkašice na takmičenja za pionirke, kadetkinje i prvi tim što je sjajno.

ODBOJKAŠKA SCENA SRBIJE U CRNO BELOJ BOJI

Gde u skorijoj budućnosti vidite vaš tim na odbojkaškoj sceni Srbije?

-Nismo želeli da se koristimo instant varijantama, raznim saradnjama i da ekspresno preskaćemo rangove takmičenja. Nije nas sramota da kažemo da krećemo iz opštinske lige. Znamo da nosimo grb Partizana, radovaćemo se zajedno za nekoliko godina kad ćemo slaviti i seniorsku titulu. Radićemo polako, ne želimo da u kratkoročne ciljeve ubacujemo dugoročne. Čim aktiviramo i mlađe kategorije to je znak da dugoročno razmišljamo o klubu. Ne želimo da pravimo samo prvi tim i da na osnovu toga radimo i marketing i sve, već hoćemo da se deca razvijaju i da stvaramo nove šampione što će svakako nama posle značiti da u prvom timu dobijamo nove igračice iz našeg pogona.

Da li je lakše i lepše biti igrač ili trener?

-Mnogo je lakše biti igrač. U toj poziciji samo dođete i odradite ono što se od vas očekuje na treningu. Kao trener se ipak pojavljujete ispred četrnaest, petnaest devojčica ili dečaka, morate o svemu da mislite, da vodite računa o svima, da planirate treninge. Ne možete preslikavati treninge nekih mnogo boljih timova jer vaša ekipa možda nije na tom nivou da to može da isprati.

Na prvi zvanični trening ženske ekipe odbojkaškog kluba Partizan, došla je organizovana grupa navijača što je bilo iznenađenje za sve vas?

-To je jedna simpatična navijačka grupa koja nas je pratila istovremeno dok smo bili igrači u  odbojkaškom klubu Partizan, a bili su čak i deo ekipe koja je putovala istim autobusom sa igračima i stručnim štabom. Treba ceniti njihov entuzijazam i njihovu želju. Zaista je bilo sjajno kad su se pojavili tamo gde su trenirali prva ekipa i mlađe kategorije. Nadam se da će nas i ubuduće podržati i pomoći nam u našim naporima da stavimo Partizan tamo gde mu je mesto.

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj A ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.

Kontakt

+381 60 6040888

crnobeleodbojkasice@gmail.com