Objavljeno 6 04 април - Intervju

Intervju sa Milicom Kuburom

SAMO NAM JE NEBO GRANICA

Njeno ime je Milica Kubura i rođena je 1995 godine u Beogradu. Odbojku trenira od svoje devete godine, a u šestom razredu njen talenat prepoznaju u komšiluku i Milica postaje član Crvene Zvezde. Sa prvim timom osvaja dva prvenstva i dva kupa Srbije. Prošla je sve mlađe kategorije naše zemlje i osvojila pregršt medalja.

2014-te odlazi u Ameriku na studije za Aktuarsku Matematiku i statistiku, ali i da aktivno igra odbojku. Završava fakultet sa odličnim prosekom uz mnogobrojne nagrade što u odbojci što u školi, od kojih izdvajamo 2X All-America (priznanje koje treneri dodeljuju najboljim igračima iz cele Amerike) i nagradu za najboljeg učenika matematike.

Nakon završenih studija, Milica se vraća u svoju zemlju i postaje najtraženiji igrač. Ona se odlučila da karijeru nastavi u Partizanu, a evo i zašto.

 1. Informacija da se vraćaš u zemlju zainteresovala je mnoge klubove da te dovedu u svoje redove. Ti si se odlučila za Partizan. Šta je bio razlog?
  Milica: Partizan je pre svega jedan veliki klub, sa jako kvalitetnim i sposobnim čovekom na čelu i sa podjednako sposobnim stručnim štabom. Verujem da ćemo već sledeće sezone vratiti Partizanu mesto u ligi koje klub kao takav zaslužuje.
 2. Kakvi su ti prvi utisci?
  Milica: Ono što sam prvo uočila je ozbiljan pristup i posvećenost svih članova kluba. Jako sam zadovoljna odnosom predsednika i stručnog štaba prema meni. Atmosfera na treninzima je radna i pozitivna, devojke su vrlo prijatne, tako da verujem da zajedničkim naporom možemo daleko da doguramo.
 3. Nakon toliko godina, gospodin Tanasković je aktivirao ŽOK Partizan. Cilj u prošloj sezoni je bio opstanak i devojke su to ostvarile. Ambicije za sledeću sezonu su mnogo veće.
  Milica: Naravno, ambicije su ogromne. Prošle godine je ulazak u super ligu bio iznenađenje za igračice, ali sada imamo dovoljno vremena da se pripremimo što fizički, što psihički, tako da nam je samo nebo granica.
 4. Koliko si uspela da upoznaš metod rada gospodina Steljića i misliš li da ćeš se lako uklopiti u njega?
  Milica: Trener Steljić ima jedan jako otvoren i direktan način komunikacije sa igračicama, što meni veoma odgovara. Posle iskustva u Americi gde su ljudi dosta promišljeni i rezervisani, ovakav odnos sa trenerom je pravo osveženje.
 5. Od tebe se sigurno mnogo očekuje. Koliko si motivisana i željna daljeg dokazivanja u Srpskoj odbojci?
  Milica: Izuzetno sam motivisana da ovom timu pomognem da postigne, ako ne i preskoči svoje ciljeve. Smatram da tamo gde ima poverenja, međusobne podrške i kolegijalnosti uspeh je zagarantovan.
 6. Partizan je veliko ime na ovim prostorima. Osećaš li odgovornost ili čast zato što ćeš nositi crno-beli dres?
  Milica: Partizan je bio i ostao jedan od najrespektabilnijih klubova na našim prostorima i biti deo njegovog povratka u vrh Srpske odbojke je za mene velika čast.
 7. Kakva iskustva donosiš iz Amerike?
  Milica: Prednost bavljenja sportom u Americi je što se paralelno može i studirati. To je jedna jako bogata i organizovana zemlja u kojoj ništa nije prepušteno slučaju. Imate sve moguće uslove za usavršavanje i vaše je samo da budete vredni i iskoristie ih na najbolji mogući način.
 8. Koliko si imala prilike da upoznaš ostale devojke iz tima i gde vidiš Partizan u sledećoj sezoni?
  Milica: Veoma sam zadovoljna sa igračicama koje sam do sada upoznala. Većinu njih znam od ranije, iz kadetskih i juniorskih dana, tako da mi nije bio problem da se brzo uklopim. S obzirom da još ne znam kako će tim tačno izgledati sledeće sezone, rano je da prognoziram ili obećavam određeno mesto u ligi. Svakako, uz naporan rad i totalnu posvećenost svih članova tima, ne bih očekivala ništa manje od jednog od prva tri mesta.
 9. Klub se sve više razvija i jača. Dokaz za to su i pozivi u sve mlađe reprezentativne selekcije naših devojaka. Konkurencija je jaka, sazrevaju i mlađe igračice. Kakav je to motiv za tebe?
  Milica: Moj cilj je da prenesem svoje iskustvo na mlađe igračice i pomognem im da maksimalno iskoriste svoj talenat. U tom uzrastu je lako „skrenuti sa puta“ i meni je u njihovim godinama svaki savet starijih saigračica bio jako koristan.
 10. Utakmice odbojkašica Partizana prati redovno puna hala. Navijači očekuju dosta toga u narednoj sezoni. Koja je tvoja poruka njima?
  Milica: Ne kaže se tek tako da su navijači sedmi igrač na parketu. Nastavite da budete uz nas i da nas bodrite, a ja vam obećavam da ću učiniti sve da u sledećoj sezoni bude puno razloga za slavlja.

Autor:Aleksandar Mijatović

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj A ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.