Prijavite se za PIVA - Partizan International Volleyball Academy na

Teniski tereni OK Partizan na Kalemegdanu

Ovim putem želimo da informišemo sportsku i širu javnost da smo u prethodnim danima izloženi omalovažavanjima i pretnjama raznih pojedinaca proisteklih usled kampanje konstatnog prozivanja i iznošenja laži od strane Miše Relića vlasnika privatne firme BitefArtcafea te smo prinuđeni da se oglasimo tim povodom i zatražimo pomoć javnosti.
BitefArtCafe nije „institucija“ već kafić i noćni klub koji ima zaključen štetan i sporan ugovor sa Odbojkaškim klubom Partizan, članom JSD Partizan od njenog osnivanja 1945.
OK Partizan želi da zaštiti od pljačkanja i ruiniranja državinu koja je data JSD Partizan, a koju je isti ustupio na korišćenje Odbojkaškom klubu.
Tereni na Kalemegdanu su poznati po tome što je tu ispisana istorija našeg odbojkaškog kluba, tu su se igrale utakmice, trenirali mnogi naši poznati odbojkaši i teniseri. Takođe veliki broj mladih tu svakodnevno trenira.
Miša Relić je zaključio veoma sporan ugovor o korišćenju dela naših terena za potrebe svoje privatne firme sa bivšom upravom kluba. U svojim javnim nastupima manipulacijama pokušava da se predstavi kao neko ko utiče na kulturnu scene grada Beograda, a mi kao neki „loši momci“ koji rade na uništavanju urbane kulture grada. I sada pokušavamo da uništimo i tu kako kažu „svojevrsnu kulturnu ustanovu grada Beograda“. Samo ne kažu da su to postigli na uštrb Partizana a zaključenjem ugovora po ceni 5 do 10 puta nižoj od tržisne, te neplaćanjem električne energije, zanemarivanjem prakse savesnog zakupca zanemarivali prostor i time ga doveli na nivo ruine. Sa druge strane pričaju o silnim ulaganjima.
Kada u izjavama kažu da su nepoznate osobe upale u njihov prostor zaboravljaju da kažu da je Miša Relić u mesecu februaru sa nepoznatim licima ušao u naš prostor i danonoćno koristio isti, pozivajući se na sporni ugovor, a koji važi od aprila do oktobra. Dakle, 45 dana pre nego što mu to sporni ugovor dozvoljava, nasilno je ušao u prostor, a pri tome svakodnevno iznosi laži kako je OK Partizan nasilno ušao (i to zamislite u svoj vlastiti prostor).
Želimo da napomenemo da svi radovi koji su izvođeni od strane privatne kompanije Miše Relića („institucije“) u prethodnim godinama, su rađeni bez ikakvih dozvola ili saglasnosti od strane nadležnih organa kao ni Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Zbog svetlosnih efekata i ozvučenja koja su mu potrebna kako bi, kako kaže kulturno uzdizao grad Beograd, u vremenu od 21 h do ranih jutarnjih 04 h, oni su postavili priručnu i neodgovarajuću električnu instalaciju, nakaradno ugrađenu bez tehničke dokumentacije, koja može svakog trenutka da se zapali i da dovede u životnu opasnost sve koji treniraju ili borave tu. Napominjemo da instalacije ne zadovoljavaju ni minimalne protivpožarne uslove javnih objekata!

Da li je potrebno da se desi još jedan požar kao što se desio u novosadskom Kontrastu?!
U tom slučaju bi nova „nesposobna i pljačkaška “ uprava, kako nas vređaju po društvenim mrežama, bila kriva! Da li smo trebali da pustimo da se to desi ili na vreme da reagujemo?
Ova trenutna uprava zadnjih par godina u teškim uslovima finansiranja beleži sjajne rezultate vredne divljenja i podrške. Da podsetimo javnost ove godine OK Partizan je osvojio trofej Super kupa Srbije kao i Kupa Srbije. Trenutno smo se plasirali u finale playoffa i krećemo u borbu za prvaka Srbije a time i za triplu krunu u nikad jačoj ligi. I to ne zahvaljujući gospodinu Reliću. Trenutno klub je vratio sve stare dugove. Zadnjih pola godine bavimo se situacijom i sa našim terenima na Kalemegdanu. Pokušali smo mirnim putem da se nagodimo sa gospodinom Relićem, ali njegovi neosnovani finansijski zahtevi su na nivou NBA lige.


Raskidom ugovora, želimo da zaustavimo bahato i neodgovorno ponašanje ovog čoveka i da dati prostor privedemo nameni, kako bi OK Partizan imao interes, a ne da pojedinci stiču materijalnu korist svojim manipulacijama.
Pozivamo medije, sporsku javnost, naše verne navijače i institucije da nas podrže kako bismo zaustavili ovog čoveka i kako bi ovaj prostor bio u funkciji sporta.
Pokušali smo mirnim putem da se dogovorimo sa navedenom osobom, ali to nije dalo uspeha.
Pretnjama po društvenim mrežama i pozivnjem na okupljanja i proteste ne doprinosite mirnom rešavanju spora.