Predstavljamo Vam Ana Mariju Jonjev

DOŠLA SAM U PARTIZAN DA BI JOŠ VIŠE NAPREDOVALA

Odbojku je počela da trenira u prvom razredu osnovne škole i to u OK“21.Maj“ iz Rakovice. Nakon sedam godina postaje član OK“ Crvena Zvezda“, sve do ove jeseni kada prelazi u crno-belu porodicu. Decembra 2016.godine pozvana je u kadetsku reprezentaciju Srbije, sa kojom učestvuje na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Svetskom prvenstvu u Argentini. Ide u srednju medicinsku školu i ovo je priča o devojci koja je budućnost, ali i sadašnjost Partizana i Srpske odbojke.

Predstavljamo Vam Ana Mariju Jonjev.

 1. Šta je bilo presudno da karijeru nastaviš u Partizanu?

  Jonjev: Presudila je mama zbog toga što navija za Partizan. Šalim se naravo..Moj prelazak je prvenstveno zbog mog daljeg napredka,boljih uslova i zbog jačih i boljih treninga.Partizan je prepoznao moj talenat na neki bolji i drugačiji način da tako kazem.

 2. Kakvi su ti prvi utisci i da li si dobro primljena u klubu?

  Jonjev: Stvarno sam oduševljena sa svim stvarima u klubu. Trenerima,društvom,odnosom na treningu od strane svake igračice.Definitivno svim stvarima.Mogu da vam kažem da mi nije bilo toliko teško kada sam došla jer sam poznavala dosta njih tako da sam se sa drugim delom ekipe malo lakše upoznala i hvala što su me ovako lepo primile u svoj tim iako nisam to očekivala da vam iskreno kazem za juniorsku ekipu. A za seniorke je malo drugačija priča jer su to igračice koje imaju mnogo više iskustva od mene i godina,ali sve u svemu je za sad to bilo lepo iskustvo jer sam po dolasku bila priključena i njima (prvom timu) što nije mala stvar za mene.

 3. Kako vidiš uslove za rad koje pruža Partizan?

  Jonjev: Partizan je trenutno jedan od najboljih klubova što se tiče uslova u Srbiji.Stvarno je sve fenomenalno,kao što sam već rekla da je to jedan od razloga što sam prešla.

 4. Kako napreduješ sa uklapanjem u stil igre koji forsira gospodin Ivan Radivojević?

  Jonjev: Ivan Radivojević je trener koji je dosta zahtevan i to mi se dosta sviđa kod njega.Za sada je sve u redu i volim što obraća pažnju na sve igrače podjednako.Nadam se da ćemo lepo sarađivati u narednom delu sezone.

 5. Osećaš li pritisak činjenice da si član jednog velikog kluba kao što Partizan jeste?

  Jonjev: Osećam mali pritisak u svemu ovome,jer znate i sami iz kog sam kluba prešla,pa jednostavno imam neki mali strah u svemu ovom.

 6. Konkurencija na tvojoj poziciji je izuzetno jaka.Kako ti gledaš na to?

  Jonjev: Za konkurenciju ne znam stvarno šta da kažem,ali znam da ću nastaviti da se trudim koliko i do sad od kad treniram odbojku pa ćemo videti.Po mom mišljenju treba sama da izborim svoje mesto,nadam se da ću i uspeti u tome.

 7. Uz stručni rad,atmosfera u ekipi je jako važna.Koliko to utiče na tvoj dalji napredak?

  Jonjev: Vrlo kratko sam u Partizanu ali mogu vam reći da su devojke ne samo prema meni,nego i inače dobre jedna prema drugoj i pomažu se.Tako da će sve biti kako treba.

 8. Ko je tvoj odbojkaški uzor?

  Jonjev: Kao i svakom ženskom igraču na mojoj poziciji (dizač) je jedan od idola naša Maja Ognjenović,ali pored nje mi je jedan od idola i Američki reprezentativac Christenson Micah.

 9. Kakvi su u sportskom smislu tvoji planovi?

  Jonjev: Mogu samo svoje trenutne planove da vam kažem,a to je da što više treniram i dokazujem se ovde u Partizanu, pa ćemo videti za dalje.Ali nadam se nekom inostranom klubu.

 10. Navijači Partizana naviknuti su na pobede.Očekivanja su im uvek najveća moguća.Od tebe očekuju veliki doprinos tome.

  Jonjev: Naravno,nadam se da ću ispuniti potrebe i njihove želje.

 11. Koja je tvoja poruka navijačima Partizana?

  Jonjev: Potrudiću se da vas ne razočaram i pokušaću da dam svoj maksimum na svakoj utakmici i treningu da zajedno dođemo do željenog cilja.

Zahvaljujemo se Ana Mariji na izdvojenom vremenu,koga i onako ima jako malo i koristimo i ovu priliku da joj poželimo dobrodošlicu u naš klub kao i puno uspeha u njenoj karijeri.

Superligašice utakmice

ДатумUtakmicaVreme/RezultatKolo
2020-10-15 18:15:31четвртак, 15 октобра 2020 Partizan — Tent2 - 35
2020-10-13 19:00:54уторак, 13 октобра 2020 Partizan — Srem (S. Mitrovica)3 - 24
2020-09-21 19:00:31понедељак, 21 септембра 2020 OK UB — Partizan3 - 03
2020-09-18 20:20:23петак, 18 септембра 2020 Partizan — Klek MD Zrenjanin3 - 22
2020-09-15 19:00:41уторак, 15 септембра 2020 Partizan — Crvena Zvezda1 - 31

Superliga Seniori

(1)
20:00
SENIORI
2020
SC Banjica

Crvena Zvezda — Partizan

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj B ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.

Kontakt

Impuls Hall

Vladimira Popovića 10
Novi Beograd