NA MESTU USPEHA: Mrdak i Matić pojačali Partizan

Sportski Žurnal prenosi>

http://www.zurnal.rs/odbojka/super-liga/130413/na-mestu-uspeha-mrdak-i-matic-pojacali-partizan

НА МЕСТУ УСПЕХА: Мрдак и Матић појачали Партизан

12 мај, 20220

Иако је такмичарска година готова, у табору једног од наших најуспешнијих клубова већ се праве планови за високе домете наредне сезоне

ФОТО: ОК Амрисвил

Партизан је почетком марта исписао нове странице историје освајањем Купа Србије после 32 године. Тачку на домаћи шампионат ставио је у полуфиналу, пошто је Војводина, актуелни шампион, славила два пута.

Иако је такмичарска година готова, у табору једног од наших најуспешнијих клубова већ се праве планови за високе домете наредне сезоне. Чињеница да се све више наших играча из иностранства враћа у Србију говори о квалитету домаћих такмичења и напретку српске одбојке.

Добро познато лице поново ће имати шансу да обрадује верне навијаче црно-белих. Коректор Милија Мрдак (30) ставио је параф на уговор и браниће боје Партизана наредне сезоне. Мрдак стиже из швајцарског Амрисвила са којим је ове сезоне подигао пехар у Купу, а потом је освојио и титулу првака Швајцарске.

Рођени Краљевчанин прве одбојкашке кораке направио је у Рибници, потом је играо у дресу Војводине, али и у Италији, Грчкој, Португалији и Немачкој. У Партизану је био од 2013. до 2015. године.

Такође, појачање је стигло и на позицији средњег блокера. Матија Матић биће стуб одбране на мрежи клуба у ком је поникао. Док се не посвети клупским обавезама, представљаће Србију на 28. Европском првенству за јуниоре које се од 17. до 25. септембра одржава у Монтесилвану и Васту, у Италији.