Ove godine ženski odbojkaški tim Partizana zaputio se put planine Kopaonik kako bi započeli pripreme za sportsku sezonu 2017/2018. U ranim jutarnjim časovima ispred sportskog centra Master u Zemunu započeli smo naše nedeljno druženje. 80 devojaka sa trenerima i pratećim timom sa osmehom kreće u završne pripreme pred početak sezone.

Boravak naših devojaka u Brzećem je organizovan u dva smeštajna objekta, hotel Junior I hotel Ozon. Podnožje planine Kopaonik, priroda na 1100 m nadmorske visine i vrhunski uslovi za trening daju idealne uslove za pripreme nase ženske selekcije.

Crno-bela ekspedicija stigla je na mesto na kome će usavršavati svoju formu i spremno dočekati obaveze koje ih očekuju.

Pionirke i kadetkinje već uveliko treniraju, dok su Prvi tim i Seniorke u Kraljevu odigrale svoje prve test utakmice.  

Sjajnu utakmicu odigrale su Seniorke protiv odlične ekipe Tehničar koja je završena rezultatom 2:2.

A Prvi tim i dalje tera po svome. Pobeđena je ekipa Gimnazijalac, član Prve A lige rezultatom 5:0 (25:13,25:9,25:17,25:11,25:14).

Šef stručnog štaba Ivan Steljić pružio je priliku svim igračicama za koje se opredelio da ih povede na pripreme, a one su mu se odužile ozbiljnom, odgovornom i borbenom igrom.

Inače uslovi koje pruža ovo predivno mesto su zaista idealni i sigurni smo da su pravi izbor da potpuno spremno dočekamo novu sezonu.

Predpionirke

Predpionirke sa trenerom Anom na treking turi po Brzeći. Mala adrenalinska šetnja do vodopada Jelovarnik uz druženje i kratke predahe dođe kao dobro osveženje pred popodnevni trening.

Pionirke

Pionirke odlično raspoložene, disciplina i posvećenost treninizima na visokom nivou. Svež vazduh i 17°C na 1100 m nadmorske visine pružaju gotovo idealne uslove za trening.

Kadetkinje

Dan proveden sa kadetskom selekcijom našeg kluba uverio nas je da su potpuno opravdane procene da će crno-bele dame u predstojećoj sezoni biti neko ko će se i te kako pitati ko će biti novi šampion države u ovom uzrastu.Svojim obavezama pristupaju izuzetno odgovorno,veoma su motivisane,a o samom kvalitetu i talentu suvišno je govoriti.
U razgovoru sa trenerom,gospodinom Vladanom Avramovićem,koji je preuzeo kadetski tim i u njen rad uveo punu disciplinu i odgovornost,saznali smo da je jako zadovoljan fenomenalnim uslovima koje ima na raspolaganju kako za tehnički tako i za fizički deo priprema.Istakao je i to da je još uvek u fazi upoznavanja igračkog kadra jer je tek preuzeo vođenje tima,ali kako je rekao,na prvi pogled se vidi da ekipa ima puno potencijala i talenta.Najviše insistira na ispravljanju uočenih grešaka i da se ušlo u fazu gde se priključuje i taktička priprema.Što se atmosfere u ekipi tiče ona je jedan od bitnijih komponenti svakog tima i jedna od bitnijih stvari ovih priprema i jeste zbližavanje ekipe i formiranje timskog duha.Što se ambicija pred predstojeću sezonu tiče one su najviše moguće,a glavni cilj koji se postavlja je stvaranje igračica koje će za par godina nositi igru prvog tima Partizana.Po povratku u Beograd ekipu očekuje učešće na "Partizanovom first challenge turniru",koji ćemo iskoristiti za uigravanje ekipe,sa čim ćemo nastaviti i nakon turnira kroz prijateljske utakmice,kako bi potpuno spremni dočekali početak prvenstva.

Juniorke

IV dan priprema ženskih selekcija Partizana provodimo sa juniorkama i trenerom Ivanom Radivojevićem koji nam je preneo svoje utiske i planove.
Ivan: Uslovi koje ovde imamo su izvanredni.Na raspolaganju nam je sportska dvorana,planinske staze,otvoreni tereni.
Odigrali smo i prvu prijateljsku utakmicu u Kraljevu,koja nam je praktično poslužila kao putokaz za formiranje tima za nastupajuću sezonu.Obzirom da je Juniorska grupa u prvenstvu Beograda izuzetno teška moramo se adekvatno pripremiti.
Insistiraćemo na čvrstoj igri i jakim polugama u timu kako bi mogli da odgovorimo kvalitetnim protivnicima.
Po povratku u Beograd planiramo prijateljske utakmice i učešće na nekoliko turnira.

Prvi Tim

VIII dan priprema provodimo sa prvim timom koji ima posebno čemu da se raduje. Vesti da će igrati u Superligi dočekuju sa osmehom, ali bez previše euforije jer je pred njima tek teška borba. 
Ulazak u Superligu je velika obaveza za naše prvotimke, tim trenera na čelu sa Ivanom Steljićem i upravu kluba. Ono što je važno napomenuti da ćemo na putu do prvih pobeda svi dati svoj maksimum, od stručne podrške trenera, uprave koja će obezbediti maksimalne uslove za treninge do podrške prijatelja kluba i navijača.
Devojke niste same, a uspeh će doći samo hrabrošću, trezvenošću i napornim treninzima.
Još jednom čestitamo i zahvaljujemo se svima koji su doprineli da se nakon toliko dugo vremena ženski odbojkaški klub Partizan ponovo takmiči u Superligi.
Uživajte u slikama sa treninga prvotimki i podelite ove lepe vesti sa svojim prijateljima.