Objavljeno 15 07 јул - Intervju

Bojana Despotović

INTERVJU NEDELJE:DESPOTOVIĆ BOJANA,KAPITEN KADETSKE EKIPE
Odbojku je počela da trenira sa osam godina.Danas je Bojana izrasla u pravog vođu i naš kadetski tim je već izborio svoje mesto u grupi koja će se boriti za prvaka države.Ali ona nije samo odlična odbojkašica,ona je što se podrazumeva u našem klubu i odličan učenik.Ovo je kratka priča o njoj,devojci koja je budućnost Srpske odbojke.
– .Šta te je opedelilo za crno-beli dres?
Bojana: Sa obećavajućim imenom kluba i pouzdanim ljudima u njemu, nije bilo mnogo dileme kada je trebalo opredeliti se za crno-beli dres, zbog čega sada nimalo ne žalim.
– Ekipa koju predvodiš već u svojoj prvoj sezoni,obezbedila je borbu za prvaka države.To je veliki uspeh.
Bojana: Da, izborili smo se za prolazak u dalje takmičenje, što je uspeh, s obzirom da nam je ovo tek prva sezona. Nemamo nikakav pritisak, ali ipak se nećemo zadovoljiti prolaskom grupe, nastavićemo da dajemo svoj maksimum na treninzima, kao i na utakmicama, pa se nadamo da će rezultati biti zadovoljavajući.
– .Kako gledaš na to da u Partizanu nema podela,već od školica pa do prvog tima svi žive isti san?
Bojana: Ono što je bitno i što nama mnogo znači jeste da se svima posvećuje dovoljno pažnje. Niko nije zanemaren, od školice odbojke, preko nas mladjih selekcija, do prvog tima, svi zajedno deo smo crno-bele porodice, na šta smo ponosni, pa samim tim sanjamo isti san.
– Šta za tebe lično znači biti kapiten u Partizanu?
Bojana: Biti kapiten u Partizanu svakako je velika čast koja sa sobom nosi i dozu odgovornosti. Saradnja sa devojkama i trenerom Biljom, čini da kapitenska traka meni lično predstavlja više zadovoljstvo nego obavezu.
– .Kako ocenjuneš uslove rada koje imate?
Bojana: .Uslovi rada koje sada imam zaista su odlični. Treniramo u potpuno novom objektu, koji ima vrhunske uslove. Sa iskusnim trenerom i stručnim štabom, kojima se u svakom trenutku možemo obratiti za pomoc i podršku, kvalitetan rad i napredak su zagarantovani.
– .Na kraju ovog kratkog razovora,tvoja poruka navijačima Partizana?
Bojana: Navijačima Partizana htela bih da se zahvalim jer nam njihova podrška veoma znači. Posvećenost i trud da isprate naše utakmice daju nam još veći podstrek i snagu da damo svoj maksimum.
Bojani hvala na izdvojenom vremenu,znajući koliko odricanja ima da uklopi obaveze prema školi i sportu.Mi joj u svakom slučaju želimo da nastavi ovako,da u svemu čime se bavi bude odlična.

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj A ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.