Objavljeno 27 10 oktobar - Vesti

Sportiskinje u mesecu borbe protiv karcinoma dojke

Na supeligaškom meču između Partizana i Tenta devojke oba kluba su obukle obeležje međunarodnog meseca borbe protiv karcinoma dojke kako bi skrenule pažnju na značaj rane dijagnostike ove opake i sveprisutne bolesti među ženskom populacijom.

Iako se smatra da je karcinom dojke bolest žena između 50 i 65 godina, podaci Svetske zdravstvene organizacije beleže porast ove bolesti i među mladjom populacijom. Neophodno je podići svest o značaju zdravih oblika ponašanja u prevenciji karcinoma dojke, kao i značaju ranog otkrivanja i mogućnostima pravovremenog započinjanja lečenja osoba obolelih od ove maligne bolesti.

Broj obolelih žena prema broju stanovnika u našoj zemlji je sličan drugim zemljama uokruženju, međutim prema broju umrlih žena na žalost, naša zemlja se nalazi među zemljama sa visokom stopom mortaliteta, upravo iz razloga kasnog otkrivanja karcinoma dojke.  

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj A ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.