Nova nada muške odbojke Partizana – Aleksa Mandić

Petnaestogodišnji Brčak Aleksa Mandić nova je nada naše odbojke. Premda je na početku karijere, letos je red klubova koji su ga želeli videti u svojim redovima bio veliki, ipak dileme nije imao, beogradski Partizan bio je njegov izbor.

Mandić je odbojkašku karijeru počeo u rodnom Brčkom sa 8 osam godina. Njegov prvi klub bilo je Jednistvo, a u odbojku se kaže zaljubio na prvi pogled.

“Počeo sam u Jedinstvu pod budnim okom proslavljenog brčanskog trenera, i jednog od najboljih trenera u BiH Miloša Mitrovića. U Jedinstvu sam bio starter od svoje 13 godine, što i nije tako čest slučaj, da tako mlad igrač dobije šansu. Iza mene su dvije odlične sezone i iskustvo igranja u evropskim kupovima i Premijer ligi BiH”, kaže Mandić.

I nisu njegove dobre igre ostale nezapažene, na stolu je imao ponude Vojvodine, klubova iz Turske, pa čak i iz Amerike, ali se odlučio za beogradski Partizan.

“Smatrao sam da je Partizan najbolje rešenje za mene, i ponosan sam što sam član ovog velikog kluba. Od letos sam u Beogradu i sa Partizanom igram Super ligu Srbije. Oduševljen sam atmosferom, treninzima i uslovima koje mi je Partizan ponudio, pa ću nastojati da na najbolji mogući način opravdam njihovo povernje” ističe Mandić.

Na kormilu Partizana trenutno je nekadašnji proslavljeni reprezentativac Srbije Bojan Janić, što je za mladog Brčaka velika čast, ali i prilika da kroz rad sa ovom odbojkaškom veličinom nastavi sa svojim odbojkaškim usponom.

“Iz dana u dan neizmerno zadovoljstvo i čast mi predstavlja to što me trenira Bojan Janić. Svaki put kad uđem u salu i vidim njega kako strastveno pokušava da nam objasni smisao odbojke, ispunjava moje srce, te mi daje dodatnu snagu i energiju”.

Mandić, kojem je odbojkaški uzor Goran Vujević, iza sebe ima i nastupe u mlađim selekcijma bh. reprezentacije. Igrao je za pionirsku, kadetsku, juniorsku reprezentaciju, kao i za U-20 reprezentaciju BiH u odbojci na pijesku. Od ljudi koji su zaslužni za njegov odbojkaški razvoj uz već pomenutog trenera Mitrovića, ovaj talentovani odbojkaš iz Brčkog u prvi red stavlja Ljubišu Ristića, kao i Dragu i Nenada Davidovića.

U Partizanu će sigurno biti narednih 4 do 5 godine, a onda ko zna, ako nastavi ovim tempom, vjerovatno neki veliki evropski odbojkaški div. Ipak skromni mladić iz Brčkog čvrsto stoji na zemlji, i ide korak po korak, pa gdje ga put odvede.

“Narednih par godina sam sigurno u Partizanu, u njemu planiram da se izgradim kao igrač, a za dalje ćemo videti, puno je to godina da bi sada razmišljao u tom pravcu. Kao mladom igraču trenutno mi je najbitnije da svakodnevno treniram i napredujem, a ostalo će doći”, poručio je za kraj Mandić koji igra na pozicijima primača i korektora.

Tekst preuzet sa sajta K3

Nova nada Partizana, njegovo ime se pamti “na prvu”

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj B ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.