Objavljeno 20 09 septembar - Vesti

Memorijalni turnir Josip Marković u Subotici

Ženski odbojkaški klub „Spartak“ i ove godine obeležiće sećanje na Josipa Markovića, istaknutog sportskog radnika, odbojkaškog trenera iz Subotice. Na 8. memorijalu pored Spartaka učestvovaće Beograd, Partizan i Jedinstvo (SP).

Memorijalni turnir i ove godine biće održan u četvrtak i petak (19. i 20. septembar). Na turniru, pored domaćina, ŽOK „Spartak“, nastupaju ekipe Partizana, Beograda i Jedinstva iz Stare Pazove koje brani titulu. Ove godine nema Vizure ni Crvene zvezde.

Turnir se igra u sklopu priprema za novu sezonu u Superligi, koja počinje 4. oktobra. Poslednju proveru „golubice“ će imati 27. i 28. septembra na memorijalu „Dušan Potkonjak“ u Zrenjaninu. Subotičanke su u protekle dve nedelje odigrale dva turnira – u Bekeščabi i Staroj Pazovi.

Danas na turniru dve utakmice, i to:
Spratak Su- Partizan 3 : 0
Partizan-OK Beograd 3 : 2

Na turniru u Subotici osvojeno je 2.mesto, nakon dve pobede i jednog poraza.
Konačan plasman:
1.mesto Jedinstvo SP
2.mesto Partizan
3.mesto Spartak Su
4.mesto OK Beograd

Najbolji libero turnira Vujković Jelena Partizan

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj A ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.