Objavljeno 24 04 април - Vesti

Legende muške odbojke, Željko Tanasković i Borislav Kiossev

Ne tako davno stajali su jedan naspram drugog iza mreže kao rivali svojih timova. Proslavljeni reprezentativci Srpske i Bugarske odbojke Željko Tanasković i Borislav Kiossev sa osmehom vraćaju uspomene na svoje uspehe.

Na margini nedavno završenog Evropskog prvenstva u odbojci u Sofiji imalo je o čemu da se razgovara.

Aleksandra Georgieva mlada prvotimka Partizana odigrala je ključnu ulogu za uspeh Bugarske reprezentacije.

178 bodova u sedam mečeva sa turnira. Zvuči prilično neverovatno, ali to je činjenica.

Sani, kako je svi zovemo, izabrana je za „Best Outside Hitter“ već dve godine uzastopno, dok je bila član Dream tima i za 2017 # EuroVolleiU16V.

Dobra prijateljstva čine temelj za saradnju dve odbojkaške federacije i klubova. Željko i Borislav imaju uspešne sportske karijere iza sebe, ali i obavezu da svoja znanja i stečeno iskustvo prenesu mlađim generacijama.

 

 

 

 

 

 

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj A ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.