Objavljeno 5 04 април - Intervju

Intervju sa Jelenom Vujković

VERUJTE U SEBE I NEMOJTE ODUSTAJATI

Prepoznali su njen talenat i odluka je bila: Ona je igrač za Partizan. Iz a da nikoga ne vređamo malog kluba, stigla je kod nas. Za samo godinu dana pozvana je u juniorsku reprezentaciju Srbije. Jelena Vujković, igrač za svaki primer. Ovo je priča o njoj. Rođena je 2000-te godine, učenica je prve ekonomske škole. Sa osam godina počela je da uči svoje prve odbojkaške korake u OK“Dunav“, a nakon devet godina prelazi u Partizan.

 1. Da li te je i koliko iznenadio poziv da postaneš član Partizana?
  Jelena: Pre bih to mogla definisati,da sam se nadala i želela da postanem član Partizana.
 2. Kako si primljena u klubu?
  Jelena: Od samog početka,osećam se kao deo tima. Devojke su me super prihvatile, kao i ja njih.
 3. Nije nam namera da nikoga podcenjujemo,ali iz jednog „malog“kluba zaigrala si super ligu. Kakva su tvoja iskustva?
  Jelena: Većina igrača dolazi iz manjih klubova, pa i ja. Iskreno, nisam očekivala da ću zaigrati u superligi. Iskustvo se stiče, a ja sam čekala priliku koja mi je sa punim poverenjem pružena. Tako sam na terenu pokušavala da dam svoj doprinos i opravdam što igram među najboljima.
 4. Kakve uslove za napredak imaš u Partizanu?
  Jelena: Kao što sam i u prvom intervjuu naglasila, a sada mogu sa sigurnošću reći da je „Partizan“ klub koji pruža mnogo. Omogućava sve uslove za napredak, uz što, naravno treba mnogo truda i napornog rada.
 5. Šta tebi lično sve ovo znači?
  Jelena: Mnogo mi znači što je prepoznat moj talenat, što mi je pruženo više od očekivanog, a iznad svega što se usavršavam na najbolji mogući način. Nadam se da će doći trenutak kada ću svom klubu vratiti trudom i rezultatima sve što mi je pruženo.
 6. Koji su tvoji lični sportski planovi?
  Jelena: Imam svoje ciljeve, za njih se i borim. Trenutno sam zadovoljna onim što sam postigla, uvek može i bolje i više. Radiću na sebi, čime će uslediti i napredak, samim tim, nadam se, ostvarenje mojih ciljeva.
 7. Kako vidiš dosadačnju saradnju sa šefom stručnog štaba,gospodinom Ivanom Steljićem?
  Jelena: Iznela sam dovoljno činjenica u prethodnim odgovorima.Upravo,trener Ivan Steljić je taj koji mi pruža šansu,ukazuje poverenje,radi na korekciji mojih igračkih nedostatka i ima razumevanja za moje neiskustvo i godine, na čemu sam mu zahvalna.
 8. Gde vidiš krajnje ciljeve kluba?
  Jelena: Na vrhu! Sa dosta rada, a tek je početak, bićemo prvakinje, jedino sam u to sigurna!
 9. Pozvana si u juniorsku reprezentaciju. Čast ili obaveza?
  Jelena: Pre svega, velika čast što sam odabrana u širem izboru igračica juniorske reprezentacije, a ukoliko budem odabrana u užem izboru, biće još veća obaveza,kako prema sebi, tako i prema svom klubu i juniorskoj reprezentaciji Srbije.
 10. Koja je tvoja poruka devojčicama koje tek planiraju da treniraju odbojku?
  Jelena: Verujte u sebe i nikada ne odustajte! Rad i trud se uvek isplate,samo je bitna želja. Svoje ambicije i želje možete sigurno ostvariti u Partizanu.
 11. Osetila si igranje u Masteru. Tvoja poruka navijačima Partizana?
  Jelena: Master je podloga gde sam se oslobodila strahova, gde sam stekla mrvicu iskustva, ali najviše samopouzdanja, jer pesma i podrška navijača daju „krila“ koja su nam uvek potrebna.
  Jelena polako ostvaruje svoj san. Hvala joj na izdvojenom vremenu i želimo joj puno uspeha u budućoj karijeri.

  Autor:Aleksandar Sale Aleksandar Mijatović

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj B ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.