Objavljeno 20 08 avgust - Vesti

First Challenge Turnir II (6-8 Sep. 2019)

I ove godine odbojkaški klub Partizan je domaćin međunarodnog odbojkaškog turnira za kadetkinje i juniorke FIRST CHALLENGE.

Turnir će biti održan od 6 do 8 Septembra u Hali Impuls na poznatoj adresi Vladimira Popovića 10.

Ovog puta organizatori turnira First Challenge uspeli su, uz nesebičnu podršku sponzora, da prošire takmičenje na 16 ekipa iz ukupno 6 zemalja.

Odbojkaško klubu Partizan će biti čast da u svojem hramu odbojke ugosti ekipe iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Ideja nam je da First Challenge zaživi kao tradicionalan međunarodni turnir koji predstavlja priliku da ekipe potvrde svoju spremnost pred nastupajuću takmičarsku sezonu.

First Challenge tim

Ali, pored tog sportskog aspekta i odmeravanja snaga na terenu, glavni motiv za organizovanje ovog turnira je želja da se deca upoznaju, povežu, nađu nove prijatelje i po čitavom regionu rašire ljubav i dobru energiju, onako kako to samo deca i sport znaju i mogu.

Šta kažu pravila igre

  • Po osam ekipa u obe konkurencije kadetskoj i juniorskoj, boriće se za titulu najbolje ekipe turnira.
  • Ekipe će u startu biti podeljene u dve grupe po četiri ekipe.Nakon odigravanja utakmica u grupi, igraće se utakmice za peto,treće i prvo mesto.
  • Svaka ekipa će odigrati po četiri utakmice,tri u grupi i jednu za konačan plasman, osim poslednjeplasiranih u grupi koje neće igrati za sedmo mesto već će se to mesto odrediti na osnovu set količnika.
  • Igraće se paralelno po dve utakmice do finala, a finale se igra na centralnom terenu.
  • Svi učesnici ce dobiti majice turnira i jos neke prigodne poklone.
  • Tri prvoplasirane ekipe osvojiće medalje i pehare.

Slike sa prethodnog First Challenge turnira 2017 koji je održan u SC Master 2017 godine.

Sve dodatne informacije možete pročitati na sajtu First Challenge turnira.

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj A ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.