Objavljeno 8 07 jul - Intervju

Emilija Ema Tanasković

INTERVJU NEDELJE ! ! !

Emilija(Ema)Tanasković

ODBOJKA JE MOJ IZBOR.

Dizanje je glavni taktički deo odbojke jer tehničar mora biti toliko dobar da svojim napadačima omogući napad na mestima gde je blok protivnika najslabiji. Zato mora uz svoje igrače stalno pratiti i protivničke, pogotovo njihovo kretanje na mreži.Kada ekipa pobeđuje,broje se blokovi,koliko je ko napravio poena.Kada,međutim tim izgubi,sva odgovornost se svali na tehničara.Mnogi treneri vole da kažu da se igrači stvaraju,a da se tehničari rađaju.
U Partizanovoj pionirskoj ekipi baš je jedan takav.Rođeni vođa,devojka čije su igre dovele do serije pobeda kojoj se kraj ne vidi.Jedna od "Biljinih super devojaka" je i Emilija Tanasković,budućnost Partizana.Ovo je priča o njoj.
1.Kada i gde si počela da treniraš odbojku?
Ema:Odbojku sam počela da treniram u četvrtom razredu,u odbojkaškom klubu Vizura.
2.Da li osećaš teret prezimena i da li je tata samo kritičar ili dobar savetodavac?
Ema:Ne osećam još uvek teret.Nikada niko nije insistirao da treniram odbojku,nego je to bio moj izbor.Više sam pratila moju sestru koja je trenirala,pa sam tako i ja krenula.Moj tata je i jedno i drugo,on mi ukazuje na greške,ali me više savetuje kako da ispravim neke elemente i kako da postanem bolja.
3.Pionirska selekcija je u odličnoj seriji.Jesu li se sada sve kockice posložile?
Ema:S obzirom da smo krenuli sa radom od avgusta,zadovoljni smo sa onim što smo postigli i nadamo se da ćemo sledeće sezone biti mnogo bolji na tabeli.
4.Kako bi ocenila atmosferu u ekipi i koliko je ona važna za dobre rezultate?
Ema:Atmosfera u ekipi je odlična.Svi se mnogo lepo družimo van terena,a sve to naravno utiče na rezultate koje postižemo u poslednje vreme.
5.Ideš li sa svojim drugaricama iz ekipe na utakmice ostalih selekcija Partizana?
Ema:Naravno.Često se organizujemo,pa bodrimo naš prvi tim,kao i kadetkinje,koje su sada pri vrhu tabele.Juniorke,na žalost igraju preko nedelje,pa zbog škole,ne stižemo da ih pratimo.
6. Kakvi su u sportskom smislu tvoji planovi za budućnost?
Ema:Trenutno razmišljam o tome da moram još mnogo da treniram,da napredujem što više i da budem zadovoljna sobom.
7.Ko je tvoj odbojkaški uzor?
Ema:Moj tata je naravno neko ko mi je uzor,koji želim da stignem, a možda i prestignem.Drugi veliki uzor mi je Aleksa Brđović!
8.A van odbojke?
Ema:Slušam muziku,gledam ponekad i druge sportove, ali nemam neke velike uzore van odbojke.
9.Kako Ema provodi vreme bez školskih obaveza i odbojke?
Ema:Kada sam slobodna,tada sam sa svojim drugaricama iz kluba i iz razreda.Idemo u bioskop,šetamo se a sada čekamo lepo vreme da možemo da idemo što više napolje.
10.Zahvaljujemo ti se na odvojenom vremenu i želimo ti puno uspeha na svim poljima.
Ema:Hvala Vama što lepo pišete o nama,što nas pratite.Vaša podrška nam svima mnogo znači.
Pozdrav za crno-belu porodicu!
Dragi Grobari,cilj nam je i ovoga puta bio da bliže upoznate naše nade.Veliko hvala Emi,devojci koja je u svakom smislu za primer.Zato i jeste u Partizanu,mi samo takvu decu imamo.

Emilija Tanasković

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj A ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.

Kontakt

+381 60 6040888

crnobeleodbojkasice@gmail.com