Objavljeno 9 09 septembar - Vesti

Dva zlata za Partizan na FirstChallenge turniru u Beogradu

Na drugom FirstChallenge turniru Partizan je osvojio prvo mesto u obe konkurencije devojaka, kadetskoj i juniorskoj.

Ideja organizatora turnira je da FirstChallenge zaživi kao tradicionalan međunarodni turnir koji predstavlja priliku da ekipe potvrde svoju spremnost pred nastupajuću takmičarsku sezonu.

Da su kadetska i juniorska ekipa Partizana spremne za nastupajuću sezonu 2019/2020 dokaz su osvojene medalje na ovom turniru, a u konkurenciji su bile bolje od domaćih klubova kao i klubova iz regiona.

U Grupi A kadetske konkurencije Partizan je pobedio ekipe Libertas Martignacco iz Italije, OK Morača iz Podgorice i OK Trendtex iz Prijepolja.

Za sve prijatelje kluba, roditelje i navijače omogućili smo Live Stream turnira, ali i pored toga imate mogućnost da pregledate sve utakmice kadetske konkurencije u kojima je igrao Partizna na zvaničnom YouTube kanalu.

U finalnom meču za suparnika Partizan je imao pobednika Grupe B, OK AS Batajnica kojeg je pobedio rezultatom 2:0 i na taj način zasluženo osvojio turnir u kadetskoj konkrenciji. Zlatne medalje pobedniku turnira uručio je Željko Tanasković.

Nakon proglašenja nagrada naše kadetkinje Dunja Petrović, Sonja Danilović, Ema Tanasković i Anja Zubić našle su se u izboru za Dream Team turnira.

U juniorskoj konkurenciji Partizan je u Grupi A pobedio OK Nakovski Volej iz Strumica Makedonija, Nova Gorica Gen I iz Slovenije i OK Osijek iz Hrvatske.

U finalu juniorke su u jako uzbudljivom meču dobile pobednika Grupe B OK Borac iz Čačka.

Zlatne medalje našim juniorkama uručio je legenda odbojkaškog sporta stare Jugoslavije Edi Dolinšek.

Nakon dodela nagrada izabran je i Dream Team juniorki u kojem su se našle Ana Drobnjak, Dragana Stefanović i Jovana Ćirković.

Svesni izazova da ćete ovaj vrlo uzbudljiv takmičarski vikend provesti u kući pored svojih ekrana bodreći naše zlatne odbojkašice i košarkaše omogućil smo da sve utakmice juniorske konkurencije u kojima je učestvovala ekipa Partizana možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu kluba. Uživajte u veličanstvenim pobedama vaše dece i kluba Partizan.

Nama ostaje da se još jednom zahvalimo organizatorima turnira FirstChallenge 2019 na pozivu da Partizan sa svoje dve ekipe učestvuje u može se reći prvom ovog formata međunarodnom takmičenju ženske odbojke za mlađe kategorije, i da na neki način opravdamo boje našeg kluba u čemu smo uspeli u obe konkurencije.

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj A ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.