Objavljeno 1 07 јул - Intervju

Aleksandra Georgijeva

INTERVJU NEDELJE:ALEKSANDRA GEORGIJEVA

Ima tek 14.godina,a već je jedan od oslonaca igre Prvog tima.Rođena je u Sofiji gde je počela da trenira odbojku u ekipi CSKA.Dolazi za Beograd i karijeru nastavlja u ekipi Vizure.Ponovnim aktiviranjem ženskog kluba,prelazi u crno-belu porodicu i postaje član Partizana.Igra na poziciji primača servisa,a svi stručni ljudi su nam rekli da se radi o najperspektivnijem igraču na ovim prostorima.Dragi prijatelji,imamo veliko zadovoljstvo da vam predstavimo budućnost ali i sadašnjost,ne samo Partizana,već i Evropske odbojke.Pred vama je Aleksandra Georgieva.
– Šta te je opredelilo da postaneš član Partizana?
Georgieva: Prvenstveno zbog trenera, jer znam da sa ovim stručnim štabom mogu mnogo da napredujem. I izmedju ostalog zato što je Partizan veliki klub.
-.Već u prvoj sezoni ste pokazale da ste jako ozbiljno prihvatile članstvo u velikoj crno-beloj porodici.Niste izgubile ni jedan set.Može li se očekivati da tako ostane do kraja sezone?
Georgieva: Definitivno se od nas očekuje da do kraja sezone nastavimo da dajemo svoj maksimum i nastavimo sa istom i boljom igrom, bez izgubljenog seta.
– Kako gledaš na to da u Partizanu svi žive isti san,od školice odbojke pa do Vas koje ste u prvom timu?
Georgieva:Tradicija kluba je takva, kategorije svih sportova su godinama unazad postizale velike uspehe, mi imamo želju da postanemo deo tih uspeha. Zato smo tu.
– Da li si zadovoljna uslovima za rad koje imate u Partizanu?
Georgieva:Uslovi su sjajni, od sale u kojoj treniramo do stručnog štaba koji radi sa nama. Retko koji klub u Srbiji može da se pohvali sa sličnim uslovima.
– Tim je sastavljen od mladih i iskusnih igračica.Mladi su i treneri.Može li se reći da je to bila prava odluka gospodina Tanaskovića?
Georgieva: U odluke Željka Tanaskovića ne treba sumnjati, on je legenda odbojke i njegove odluke se ne dovode u pitanje.
– Treneri koji su radili sa tobom kažu da si jedan od najperspektivnijih igrača na ovim prostorima.To prija,ali je i obaveza opravdati takvo mišljenje.Osećaš li zbog toga pritisak,ili ti gospodin Steljić daje punu slobodu?
Georgieva: Ne osećam pritisak, ali postoji doza odgovornosti. Naravno da se trudim maksimalno da opravdam to što u meni vide potencijal i prostor za napredovanje.
– Gledajući sa strane,odnos trenera Steljića i vas je zapravo onakav kakav treba da bude.Kakvo je tvoje iskustvo rada sa njim?
Georgieva: Zadovoljstvo je raditi sa takvim trenerom kao što je naš trener. Mislim da je on trener kome tek predstoje veliki uspesi.
– Kako se osećaš u Beogradu i kako te je crno-bela porodica prihvatila?
Georgieva: U Beogradu mi je jako lepo, ali mi ponekad nedostaje Sofija. Bez obzira što sam jedna od najmladjih svi su me odlično prihvatili i to mi olakšava proces treninga.
– Tvoja poruka navijačima Partizana?
Georgieva:Naši navijači su naš sedmi igrač na terenu. Sjajni su i nadam se da će i ubuduće biti uz nas.
Mi se zahvaljujemo Aleksandri na odvojenom vremenu.Želimo joj još puno poena i ni jednu povredu,kako u ovoj sezoni,tako u celoj sigurni smo njenoj uspešnoj karijeri.Zahvalni smo joj i na tome što sa ostalim crno-belim damama piše jednu novu istoriju.

Superligašice utakmice

ДатумUtakmicaVreme/RezultatKolo
2020-10-15 18:15:31четвртак, 15 октобра 2020 Partizan — Tent2 - 35
2020-10-13 19:00:54уторак, 13 октобра 2020 Partizan — Srem (S. Mitrovica)3 - 24
2020-09-21 19:00:31понедељак, 21 септембра 2020 OK UB — Partizan3 - 03
2020-09-18 20:20:23петак, 18 септембра 2020 Partizan — Klek MD Zrenjanin3 - 22
2020-09-15 19:00:41уторак, 15 септембра 2020 Partizan — Crvena Zvezda1 - 31

Superliga Seniori

(1)
20:00
SENIORI
2020
SC Banjica

Crvena Zvezda — Partizan

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj B ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.

Kontakt

Impuls Hall

Vladimira Popovića 10
Novi Beograd