Objavljeno 1 07 jul - Intervju

Aleksandra Georgijeva

INTERVJU NEDELJE:ALEKSANDRA GEORGIJEVA

Ima tek 14.godina,a već je jedan od oslonaca igre Prvog tima.Rođena je u Sofiji gde je počela da trenira odbojku u ekipi CSKA.Dolazi za Beograd i karijeru nastavlja u ekipi Vizure.Ponovnim aktiviranjem ženskog kluba,prelazi u crno-belu porodicu i postaje član Partizana.Igra na poziciji primača servisa,a svi stručni ljudi su nam rekli da se radi o najperspektivnijem igraču na ovim prostorima.Dragi prijatelji,imamo veliko zadovoljstvo da vam predstavimo budućnost ali i sadašnjost,ne samo Partizana,već i Evropske odbojke.Pred vama je Aleksandra Georgieva.
- Šta te je opredelilo da postaneš član Partizana?
Georgieva: Prvenstveno zbog trenera, jer znam da sa ovim stručnim štabom mogu mnogo da napredujem. I izmedju ostalog zato što je Partizan veliki klub.
-.Već u prvoj sezoni ste pokazale da ste jako ozbiljno prihvatile članstvo u velikoj crno-beloj porodici.Niste izgubile ni jedan set.Može li se očekivati da tako ostane do kraja sezone?
Georgieva: Definitivno se od nas očekuje da do kraja sezone nastavimo da dajemo svoj maksimum i nastavimo sa istom i boljom igrom, bez izgubljenog seta.
- Kako gledaš na to da u Partizanu svi žive isti san,od školice odbojke pa do Vas koje ste u prvom timu?
Georgieva:Tradicija kluba je takva, kategorije svih sportova su godinama unazad postizale velike uspehe, mi imamo želju da postanemo deo tih uspeha. Zato smo tu.
- Da li si zadovoljna uslovima za rad koje imate u Partizanu?
Georgieva:Uslovi su sjajni, od sale u kojoj treniramo do stručnog štaba koji radi sa nama. Retko koji klub u Srbiji može da se pohvali sa sličnim uslovima.
- Tim je sastavljen od mladih i iskusnih igračica.Mladi su i treneri.Može li se reći da je to bila prava odluka gospodina Tanaskovića?
Georgieva: U odluke Željka Tanaskovića ne treba sumnjati, on je legenda odbojke i njegove odluke se ne dovode u pitanje.
- Treneri koji su radili sa tobom kažu da si jedan od najperspektivnijih igrača na ovim prostorima.To prija,ali je i obaveza opravdati takvo mišljenje.Osećaš li zbog toga pritisak,ili ti gospodin Steljić daje punu slobodu?
Georgieva: Ne osećam pritisak, ali postoji doza odgovornosti. Naravno da se trudim maksimalno da opravdam to što u meni vide potencijal i prostor za napredovanje.
- Gledajući sa strane,odnos trenera Steljića i vas je zapravo onakav kakav treba da bude.Kakvo je tvoje iskustvo rada sa njim?
Georgieva: Zadovoljstvo je raditi sa takvim trenerom kao što je naš trener. Mislim da je on trener kome tek predstoje veliki uspesi.
- Kako se osećaš u Beogradu i kako te je crno-bela porodica prihvatila?
Georgieva: U Beogradu mi je jako lepo, ali mi ponekad nedostaje Sofija. Bez obzira što sam jedna od najmladjih svi su me odlično prihvatili i to mi olakšava proces treninga.
- Tvoja poruka navijačima Partizana?
Georgieva:Naši navijači su naš sedmi igrač na terenu. Sjajni su i nadam se da će i ubuduće biti uz nas.
Mi se zahvaljujemo Aleksandri na odvojenom vremenu.Želimo joj još puno poena i ni jednu povredu,kako u ovoj sezoni,tako u celoj sigurni smo njenoj uspešnoj karijeri.Zahvalni smo joj i na tome što sa ostalim crno-belim damama piše jednu novu istoriju.

Sponzori

logo

Odbojkaški klub Partizan

OK Partizan je odbojkaški klub iz Beograda. Osnovan je 1946. godine. Klub je deo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Najuspešniji period u istoriji kluba je bio u periodu od 1946. do 1953. godine kada je klub osvojio 5 titula prvaka Jugoslavije ali i prvi trofej kupa Jugoslavije. U jesen 2016 ponovno je formiran ženski deo selekcija za devojčice svih uzrasta. Trenerski kadar predvode treneri sa velikim iskustvom u radu sa svim selekcijama. OK Partizan se takmiči u ženskoj i muškoj Superligi, Prvoj A ligi, prvenstvu Beograda za mlađe kategorije i razvojnoj ligi.

Kontakt

+381 60 6040888

crnobeleodbojkasice@gmail.com